Προληπτικές ενέργειες για αποφυγή πυρκαγιών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2018, ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη θα προβεί σε προληπτικές ενέργειες για την αποφυγή πυρκαγιών στο άλσος του Αγίου Φιλίππου, το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 9:30 το πρωί.

Ο Δήμος σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, καθώς και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), θα προχωρήσει σε καθαρισμό του λόφου, κοπή ξερών κλαδιών και απομάκρυνσή τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Το άλσος του Αγίου Φιλίππου αποτελεί ένα σημαντικό χώρο πρασίνου για την πόλη της Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και τους όμορους δήμους. Για την διατήρησή του γίνεται μία συστηματική προσπάθεια να προστατευθεί ο χώρος από την πιθανότητα πυρκαγιών, ενώ με τις δενδροφυτεύσεις που γίνονται στοχευμένα επιτυγχάνεται η συνεχής ανανέωση της βλάστησης. Συμπληρωματικά η δράση καθαρισμού για πυροπροστασία θα συντελέσει στο να δημιουργηθούν καλύτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες τόσο στα νεαρά όσο και στα ενήλικα δένδρα.

Ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Νικόλαος Άννινος, σε δηλώσεις του επισημαίνει:

“Διαχρονικά ο Δήμος μας με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς προβαίνει σε περιβαλλοντικές δράσεις όπως η προστασία, η βελτίωση του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου. Μέλημά μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας την δυνατότητα ενεργής συμμετοχής εθελοντικών ομάδων σε δράσεις όπως η δενδροφύτευση και ο καθαρισμός χώρων πρασίνου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την φύση που είναι αναγκαία για την δημιουργία και απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προληπτικές ενέργειες για αποφυγή πυρκαγιών στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη