Η ΕΔΟΚ συμμετέχει στο 1ο Off Road Adventure Festival

Η ΕΔΟΚ είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα, εντεταγμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με Αρ. Μητρώου: 14/2009. Ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα 25 ατόμων που πίστευαν και πιστεύουν ότι ο Εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και που σήμερα απαρτίζεται από 70 περίπου Εθελοντές, όλων των ηλικιών.

Δραστηριοποιούμαστε σε διάφορους τομείς, με κύριο στόχο μας την παροχή Πρώτων Βοηθειών. Στα πλαίσια αυτά, θα συναντήσετε εθελοντές μας στις εφημερίες των Νοσοκομείων: Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο
«ΑΤΤΙΚΟΝ», στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, τα τελευταία δέκα (10) χρόνια, συμμετέχουμε στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο Αθηνών, προσφέροντας υγειονομική κάλυψη, καθώς και σε διάφορες δραστηριότητες όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου π.χ. συναυλίες, αγώνες ράλλυ, στο ράλλυ Αντίκα, σε ποδηλατικούς αγώνες, σε αθλητικές εκδηλώσεις, και όπου αλλού μας χρειαστούν. Εκπαιδεύουμε πολίτες σε Α’ Βοήθειες καθώς και στο πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. (Σεισμών, τροχαίων, πυρκαγιών κ.λ.π.)

Εκτός από το κομμάτι των πρώτων βοηθειών, δραστηριοποιούμαστε στην ορεινή διάσωση και τη ναυαγοσωστική. Συνεχίζουμε την Εθελοντική μας προσφορά με το ίδιο μεράκι και την ίδια θέληση, γιατί η Ε.Δ.Ο.Κ. είναι μια μεγάλη οικογένεια με κοινό στόχο και όραμα. Στα πλαίσια των μαθημάτων πρώτων βοηθειών, υπάρχει και η συνεργασία μας με το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) και παρέχουμε μαθήματα πρώτων βοηθειών σε Δήμους εντός και εκτός Αττικής.

Επιπλέον διοργανώνουμε Πανελλήνιες διασωστικές ασκήσεις, όπου συμμετέχουν διάφορες εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα. Η τελευταία ήταν φέτος τον Απρίλιο, με ονομασία: 1η Ακριτική διασωστική άσκηση, διότι πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί των μικρών Κυκλάδων, την όμορφη Αμοργό. Επίσης, μέχρι το τέλος του 2018, προγραμματίζεται να διεξαχθεί και η 1η Διεθνής διασωστική άσκηση, όπου θα συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες και από άλλες χώρες, του εξωτερικού. Εάν ενδιαφέρεστε να μας γνωρίσετε περισσότερο, θα χαρούμε να γνωριστούμε από κοντά: Θα μας βρείτε στα γραφεία μας, στον Πύργο του Πειραιά, στην οδό: Ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους 2, στον 2ο όροφο κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18:00-21:00 (Εκτός Ιουλίου και Αυγούστου, διότι τα γραφεία μας είναι κλειστά λόγω καλοκαιριού).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.: 698 065 8010 τον κ. Λίντα Νικόλαο, Αντιπρόεδρο της ομάδος και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, ή στο 693 655 8105, την Λογοθέτη Λουίζα- Παρασκευή, Γενική Γραμματέα της Ε.Δ.Ο.Κ. είτε να αποστείλετε e-mail στο infoedok@gmail.com.

Τέλος, μπορείτε να μας βρείτε στο ίντερνετ στην ιστοσελίδα μας: www.edok.gr ή και να μας στο Facebook με το όνομα: Edok Edok.

Η ΕΔΟΚ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 1o Off Road Adventure Festival, θα οργανώσει σεμινάρια Α’ Βοηθειών για όλους τους επισκέπτες.

Πηγή: offroadfestival.gr

Η ΕΔΟΚ συμμετέχει στο 1ο Off Road Adventure Festival