Ποιοι ειμαστε

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΔΟΚ

Η ΕΔΟΚ είναι μια μη κυβερνητική ομάδα που υπάγεται στη Πολιτική Προστασία με Αριθ. Μητρώου: 14/2009 και ιδρύθηκε το 2008 από μια ομάδα 25 ατόμων που πίστευαν  και πιστεύουν ότι ο Εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής και που σήμερα απαρτίζεται από 70 Εθελοντές όλων των ηλικιών. Η ΕΔΟΚ σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από φυσικές ή μη καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, ατυχήματα) όσο και στην υγειονομική κάλυψη εκδηλώσεων, όπου συμμετέχει πλήθος κόσμου, όπως συνέδρια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αθλητικοί αγώνες. Τα μέλη της  συνεχίζουν  την  Εθελοντική τους  προσφορά με το ίδιο μεράκι και την ίδια θέληση, γιατί η ΕΔΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια με κοινό στόχο και όραμα.

Εμείς, ως εθελοντές περιμένουμε την στιγμή που θα μας δοθεί η εντολή κινητοποίησης, για να πάμε στο επεισόδιο. Ένα από τα κύρια μελήματά μας εκεί, είναι να εφαρμόσουμε τους κανόνες ασφάλειας και τις άλλες διαδικασίες που έχουμε διδαχθεί, έτσι ώστε να γυρίσουμε μετά στο σπίτι μας με το χαρακτηριστικό χαμόγελο της προσφοράς και νιώθοντας καλύτεροι ως άνθρωποι.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο Εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους. Συνδυάζει  «τον ερώτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου».

Αν λάβουμε υπόψη ότι ένας εθελοντής μπορεί να είναι οποιασδήποτε ηλικίας, οικονομικής κατάστασης, ακαδημαϊκού υπόβαθρου, τότε μπορούμε εύκολα να ισχυριστούμε ότι σχεδόν όλοι οι πολίτες μπορούν να είναι υποψήφιοι εθελοντές.

Εθελοντής είναι ο πολίτης εκείνος που προσφέρει ανιδιοτελώς τον ελεύθερο του χρόνο ή τη γνώση του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.

 

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.