Εικόνα

Η ΕΔΟΚ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ 7ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2018


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΝ 7ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2018. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΥΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ.

Εικόνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Εικόνα

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2017

Εικόνα

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 2018

Έναρξη σεμιναρίων ορεινής διάσωσης στης 29/01/2018.
Τα σεμινάρια θα ολοκληρωθούν σε 3 επίπεδα, κόστος για κάθε επίπεδο 15 ευρώ.
Τα σεμινάρια θα γίνονται στης αίθουσες διδασκαλίας της ΕΔΟΚ στον Πύργο του Πειραιά κάθε Τετάρτη 18:30 – 21:00.
Δηλώσεις συμμετοχής στην Κα. Λογοθέτη Λουίζα κιν.:6936-558105

Εικόνα

Παράδοση εξοπλισμού από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη στην Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ το οποίο υλοποιεί το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων από το 2013 έως σήμερα, πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου δωρεά εξοπλισμού ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου προς τον Πρόεδρο της ΕΔΟΚ κ. Παντελή Καστρινάκη. Το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ έχει υλοποιηθεί σε περισσότερους από 40 Δήμους-μέλη του Δικτύου προσφέροντας ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ουσιαστική εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού στις Α΄ Βοήθειες σε έκτακτες ανάγκες όπως: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, ξένο σώμα στο λάρυγγα- πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη),τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας – μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία κ.α.

Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός που παραδόθηκε περιελάμβανε: Φορείο διάσωσης, φορείο ακινητοποίησης πολυτραυματία, ιμάντα ακινητοποίησης χταπόδι, ακινητοποιητή κεφαλής, ασκό αναζωογόνησης σιλικόνης ενηλίκων, ασκό αναζωογόνησης παιδιατρικό, φιάλη ιατρικού οξυγόνου 3 λίτρων διασωστικού τύπου και τσάντα μεταφοράς για φιάλη οξυγόνου 5lt.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης δήλωσε: «Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, η συμβολή των εκπαιδευμένων δημοτών εθελοντών, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με σκοπό την περαιτέρω βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση καταστροφών, όπου υπάρχει πιθανότητα τραυματισμών. Η πολυετής και πολύτιμη συνεργασία μας με την ΕΔΟΚ έχει αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, που στην περίπτωση αυτή ερμηνεύονται σε προστασία των συνανθρώπων μας από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Είμαστε ευγνώμονες για την αρωγή της ΕΔΟΚ οι οποίοι εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια και με ιδιαίτερη προθυμία έχουν βρεθεί σε οποιοδήποτε Δήμο-μέλος αιτήθηκε και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΚ κ. Π. Καστρινάκης δήλωσε: «Μέσα στα έργα της Ε.Δ.Ο.Κ. κύριο λόγο παίζει η προώθηση και η εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στενός συνεργάτης του σκοπού μας, μας προσφέρει τη δυνατότητα να το υλοποιούμε σε όλη την Ελλάδα. Πέραν αυτού είναι και βασικός χορηγός μας σε υγειονομικό υλικό, που είναι τόσο απαραίτητο στη συνέχεια του έργου μας. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχουμε διαρκή συνεργασία, με πρώτη μας προτεραιότητα τους πολίτες της Ελλάδας».

Το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ πλέον διευρύνεται δίνοντας στους Δήμους-μέλη τη δυνατότητα να δημιουργήσουν Δημοτικές Εθελοντικές Ομάδες Προστασίας του Πολίτη. Το ΕΔΔΥΠΠΥ, προτείνει στους Δήμους μέλη να δημιουργήσουν Εθελοντική Ομάδα δημοτών ή να εκπαιδεύσουν ήδη υπάρχουσες εθελοντικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.

Εικόνα

Διαδικασία συμμετοχής σε αντιμετώπιση φυσικής και μη καταστροφής

Προς: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής
Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων
Κοιν.: Δ/νση Πυροσβεστικού Σώματος Πειραιώς
Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη
Δήμο Κορυδαλλού

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία συμμετοχής σε αντιμετώπιση φυσικής και μη καταστροφής»

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Η Ε.Δ.Ο.Κ είναι μια εθελοντική διασωστική οργάνωση ενταγμένη στη Γ.Γ.Π.Π. με ΑΜ 14/2009 και σύμφωνα με το καταστατικό της λειτουργεί κάτω από τον κρατικό φορέα στην αντιμετώπιση φυσικών κ μη καταστροφών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ)

Σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνουμε από την Πολιτική Προστασία της
Περιφέρειας Πειραιά, τιθέμεθα κάθε φορά σε επιφυλακή, τόσο κατά την θερινή περίοδο, όταν η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι επιπέδου 4 και άνω, όσο και για την χειμερινή περίοδο, όταν εκδίδεται και μας αποστέλλεται δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παρόλο ότι θέτουμε τους εθελοντές μας σε επιφυλακή όποτε μας έχει ζητηθεί, ουδέποτε έχουμε κληθεί να συνδράμουμε τον κρατικό φορέα, είτε σε μικρότερης κλίμακας περιστατικά π.χ. έρευνα και εντοπισμό αγνοουμένων αλλά ούτε και σε περιστατικά μεγάλης ανάγκης και διάρκειας, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι στις πυρκαγιές στον Κάλαμο Αττικής ή στις πρόσφατες πλημμύρες στην Μάνδρα.

Ως ετούτου, οι εθελοντές μας θέτουν τα παρακάτω ερωτήματα, περιμένοντας απαντήσεις από τον κάθε φορέα παραλήπτη της επιστολής αυτής.

1. Εφόσον δεν καλούμαστε ποτέ, ενώ τιθέμεθα κάθε φορά σε επιφυλακή, πιο το νόημα της επιφυλακής αυτής;

2. Εφόσον είμαστε ήδη σε επιφυλακή, για να επέμβουμε σε κάποιο περιστατικό, θα πρέπει να αυτοπροσκαλούμαστε ή θα πρέπει να περιμένουμε εντολή από κάποιο κρατικό φορέα;
Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια πληγείσα περιοχή (κλειστοί δρόμοι, κατεστραμμένα δίκτυα κλπ), πιστεύουμε ότι το να παρουσιαστούμε χωρίς την οργανωμένη πρόσκληση κάποιου κρατικού φορέα θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από βοήθεια.

3. Οπότε, εγείρεται το εξής ερώτημα: οι ομάδες που παρουσιάζονται να δρουν σε συνεργασία με κρατικές δυνάμεις σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης (όπως παραδείγματος χάριν Ε.Σ. Ο.Δ.Ι.Κ Ε.Ο.Δ κλπ, η παρουσία των οποίων τεκμηριώνεται από πλάνα των Μ.Μ.Ε) κινούνται αυτόνομα ή καλούνται επιλεκτικά;

4. Όσον αφορά τις ικανότητες και την εκπαίδευση μας, όπως ΟΛΕΣ οι εθελοντικές ομάδες, από κρατικό φορέα – την Πυροσβεστική Υπηρεσία – εκπαιδευόμαστε μόνο για την δασοπροστασία -δασοπυρόσβεση.
Σε όλους τους άλλους τομείς, ( Α΄ Βοήθειες, Ορεινή ή Αστική διάσωση) η εκπαίδευση μας γίνεται από ιδιωτικούς φορείς και εκπαιδευτές.
Και με αυτού του είδους την εκπαίδευση είμαστε όλοι ενταγμένοι στα μητρώα της Γ.Γ.Π.Π.

Να διευκρινίσουμε ότι, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε κάτι εναντίον των ομάδων που συνδράμουν, αντίθετα εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για τη συμμετοχή τους, απλά θεωρούμε ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες (μια από αυτές είμαστε και εμείς) που έχουν την κάθε διάθεση, εκπαίδευση και δυνατότητα να προσφέρουν την υποστήριξη τους στις κρατικές δυνάμεις, πράγμα για το οποίο με κόπο εκπαιδεύονται.

Αναμένουμε την απάντηση στα ερωτήματα μας, του κάθε φορέα παραλήπτη της επιστολής αυτής και σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα, καθώς και κάθε άλλη επιστολή που θα έρθει ή δεν θα έρθει, θα κοινοποιούνται στις εθελοντικές ομάδες που συνεργαζόμαστε, μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας.

Το Δ.Σ. και οι εθελοντές της ΕΔΟΚ

Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Την Κυριακή 3/12/2017 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης.

Εικόνα

10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 10η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση που έγινε την 24-25-26/11/2017 στο Καταφύγιο του κυνηγετικού συλλόγου Κορωπίου.

Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11/2017 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΗΔΑ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ.

Εικόνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΟΚ

Εικόνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ & ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Παλαιότερα άρθρα «

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.