Χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση καύσωνα!! (Μέσα από τα μάτια ενός εθελοντή… )

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι πρώτες θερμές ημέρες έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους….

Τι μπορούμε να κάνουμε για προστατευτούμε από την άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες; Όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε, κυρίως όμως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά καθώς είναι πιο επιρρεπείς στα συμπτώματα του καύσωνα και της θερμοπληξίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ:

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε δροσερούς χώρους και σε σκιά! Σε περίπτωση που βγείτε, προτιμήστε λεπτά, άνετα, ανοιχτόχρωμα και κυρίως βαμβακερά ρούχα. Σημαντικό: Μην κουράζεστε κάνοντας πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνετε! Να πίνετε πολύ και δροσερό νερό, άντε και κανένα φύσικό χύμό… Όχι όμως αναψυκτικά και ανθρακούχα ποτά. Φάτε ελαφρά: Προτιμήστε ένα φιλέτο χωρίς λίπος και εφαρμόστε το σύστημα φαγητού «λίγο και συχνά». Βάλτε όμως και λίγο αλατάκι…Κάντε συχνά δροσερά ντους.

Για όσες και όσους παίρνουν φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όποιες και όποιοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

Για εμάς τους υπόλοιπους εναπομείναντες κατοίκους της Αθήνας….. ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις περιοχές του κέντρου, λόγω του ότι διακρίνεται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία!
Φυσικά, εάν έχουμε την δυνατότητα να μείνουμε σπίτι, με κλειστά παράθυρα και να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές…. καλό θα είναι.

Υπομονή….καύσωνας είναι, θα περάσει….!!!

Ευχαριστούμε πολύ! Και για τις τυχερές/τους τυχερούς…ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.