Μνημονιο Συνεργασιας Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη

Σήμερα 22 Μαρτίου 2012 συντάσσεται μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη και της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.).

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται για την σωστή και αποτελεσματική οργάνωση θεμάτων τις Πολιτικής Προστασίας με απώτερο σκοπό την προστασία των πολιτών του Δήμου και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας, αντιπρόσωποι από την ΕΔΟΚ θα συμμετέχουν στα συμβούλια που θα πραγματοποιούνται για θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία.

Εθελοντές Διασώστες θα προσφέρουν τις γνώσεις τους με τον απαραίτητο φαρμακευτικό – διασωστικό εξοπλισμό σε υγειονομικές καλύψεις όπου και όποτε κρίνεται απαραίτητο.

 

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη θα ενημερώνει όσο νωρίτερα γίνεται τον υπεύθυνο της ΕΔΟΚ σε προγραμματισμένα θέματα Πολιτικής Προστασίας για την καλύτερη κινητοποίηση των απαραίτητων μηχανισμών. Επίσης, θα φροντίζει να έχει σε πλήρη ετοιμότητα οχήματα και εργαλεία που ανήκουν στον Δήμο και θα χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών (φωτιά-σεισμός-έντονα καιρικά φαινόμενα) από τους υπαλλήλους του Δήμου και τα μέλη της ΕΔΟΚ. Επιπρόσθετα, θα φροντίζει να καλύπτει ετησίως -όσο είναι δυνατό- ανάγκες του συλλόγου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσω τις ιστοσελίδας του Δήμου και των μέσων κυνωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) θα προβάλει τις δράσεις της Ομάδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενεργό δράση και άλλων πολιτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Δ.Ο.Κ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.