ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες» στα νησιά του Αιγαίου της Blue Star Ferries μέλη και εκπαιδευτές της ΕΔΟΚ Αττικής και της ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας επισκέφτηκαν το νησί μας από τη Δευτέρα 18 εώς και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου τόσο για την παροχή εκπαίδευσης στα μέλη μας όσο και για την διεξαγωγή σεμιναρίων Ά Βοηθειών.

Η εκπαίδευση των μελών μας περιελάμβανε μαθήματα Α’ Βοηθειών καθώς και πρακτική άσκηση σε ορεινή διάσωση. Σεμινάρια Α’ Βοηθειών για τους κατοίκους του νησιού μας πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου Άννα Συνοδινού στην Αιγιάλη, μετά από πρόσκληση και διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Αμοργού.

Στα σεμινάρια Α’ Βοηθειών παρευρέθησαν κάτοικοι όλων των ηλικιών καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρακολούθησαν το σεμινάριο με ενδιαφέρον, συμμετέχοντας τόσο με ερωτήσεις όσο και με πρακτική εφαρμογή των όσων παρουσιάστηκαν. Συνολικά παρακολούθησαν τα μαθήματα γύρω στα 70 άτομα τα οποία δήλωσαν ενθουσιασμένα με την κίνηση αυτή και με επιθυμία να επαναληφθούν παρόμοια εγχειρήματα.

Επίσης κατόπιν πρόσκλησης της κας Δεληγιάννη Χρύσας, προϊσταμένης-παιδίατρου, του Κέντρου Υγείας Αμοργού, πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο χώρο του Κ.Υ. Αμοργού σχετικά με την ακινητοποίηση τραυματία σε μακριά σανίδα, απεγκλωβισμό τραυματία από τροχαίο με χρήση διασωστικού γιλέκου KED και άμεσο-επείγοντα- απεγκλωβισμό με τη λαβή Rautek.

Ευχαριστούμε θερμά:

• Την εταιρία BLUE STAR FERRIES για την διοργάνωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων Α’ Βοηθειών και για τη στήριξη της στην ομάδα μας και τα νησιά μας.

• Τον Κο. Σακέλλη Γεώργιο (Τμήμα marketing και δημοσίων σχέσεων της BLUE STAR FERRIES) που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε.

• Την ΕΔΟΚ Αττικής και την ΕΔΟΚ Αγίας Βαρβάρας για τη διάθεση των εκπαιδευτών τους

• Την κα. Δεληγιάννη και όλο το προσωπικό του Κ.Υ. Αμοργού για την άψογη συνεργασία τους

• Όλους τους κατοίκους που παρευρέθησαν στα σεμινάρια και στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Αφήστε μια απάντηση

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.